Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Данас је Драган Стојковић Пикси званично представљен као селектор фудбалске репрезентације Србије.

Како је наведено, он је потписао уговор на три године, до краја квалификација за Европско првенство 2024.

Стојковић је на представљању рекао да је пресрећан и изузетно поносан.

„Не постоји већа част него бити селектор своје земље. Нисам могао да пожелим бољи рођендански поклон. Свестан сам одговорности коју преузимам, али исто тако верујем у сопствени квалитет, квалитет мојих сарадника и огроман потенцијал који има наша репрезентација“, рекао је Стојковић.

Он је навео и да осећа велику подршку са свих страна која ће бити неопходна како би циљеви били  остварени.

„Врло брзо почињу квалификације за Светско првенство. Увелико се припремамо, анализирамо противнике од којих су прва два изузетно тешка и реално, наши главни ривали за прва два места у групи. Као што сам недавно изјавио, морамо да будемо јединствени, да гинемо за дрес наше земље, грб и химну. Нема другог начина да се дође до успеха. Резултат је приоритет, али исто тако хоћу да ми доминирамо, да желимо гол више и ми будемо ти који ће контролисати утакмицу. Биће и тешких момената, али ће и тада бити неопходно јединство, вера и оптимизам да ће прва следећа утакмица бити боља. Још једном желим да се захвалим Фудбалском савезу Србије на поверењу и надам се да ћемо заједно имати разлога да се радујемо успесима наше репрезентације“, рекао је Стојковић.

Он је одабрао и стручни штаб, Горан Ђоровић, Саша Илић и Братислав Живковић ће бити тренери, Горан Чумић ће радити са голманима, а кондициони тренер ће бити Јапанац, Кацушито Киноши.

У стручном штабу ће бити тренер аналитичар Небојша Стаменковић, а улогу тим менаџера обављаће Немања Филиповић.

Репрезентација Србије 24. марта почиње квалификације за Светско првенство, а списак играча за предстојеће утакмице Стојковић би требало да објави у петак.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here