Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Експедиција ФК Црвена звезда није пуштена на Космет и фудбалери су се вратили са административног прелаза Јариње, јавља репортер Тањуга. Канцеларија за КиМ: Приштина мора да наглавачке лети из Уефе и Фифе.

То значи ад од утакмице Купа Србије против Трепче у Звечану дефинитивно нема ништа, па ће тај дуел бити одигран сутра од 17 сати у Спортском центру ФШ у Старој Пазови.

На прелазу су црвено-беле дочекали појачане снаге косовске полиције, као и неколико десетина навијача црвено-белих.

Канцеларија за КиМ: Приштина мора да наглавачке лети из Уефе и Фифе

После забране фудбалског меча између “Трепче” и “Црвене звезде”, који је данас трабало да буде одигран у Звечану, Приштина мора да наглавачке лети из Уефе и Фифе, где јој никада и није било место.Ово је још један доказ настојања Приштине да се Србија на сваки, па и на симболичан начин, истисне са Косова и Метохије, иако је утакмица за циљ имала промоцију спорта, а не било какву политичку поруку, наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ.

У протеклом периоду били смо сведоци да је самовољом и противправним одлукама Приштине, супротно свим споразумима о слободи кретања и савременим цивилизацијским вредностима, улазак на Косову и Метохију био забрањен и политичким званичницима из Србије, а ово није ни први пут да се спортистима онемогућује долазак у нашу јужну покрајину.

Настојањем да инсталирају гвоздену завесу између централне Србије и наше јужне покрајине Приштина бира пут самоизолације, као што су Албанци то чинили толико пута у историји, али српски народ се не опасује зидовима и жели да егзистира у отвореном друштву, онако како се у савременој Европи данас живи.

Подсећамо још једном да је утакмица између домаћина “Трепче” из Звечана и београдске “Црвене звезде” требало да буде одиграна у складу са пропозицијама Уефе и Фифе, тако да је Приштина данас овим агресивним политичким актом ударила и на темеље европског и светског спорта и вредности мира и сарадње које он промовише.

О овом антицивилизацијском и антиевропском потезу Приштине биће обавештене све надлежне међународне инстанце, како би читава међународна заједница још једном имала прилику да види да је самопроглашено Косово црна тачка и острво неуређености и хаоса на европској мапи.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here