Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Европски комесар за проширење Јоханес Хан похвалио је успех Скопља и позвао земље чланице ЕУ да отворе преговоре о чланству са Севреном Македонијом и истовремено указао да такав доказ кредибилне европске перспективе може да послужи као мотивација за наставак дијалога Београда и Приштине.

“Ако једна земља и њено лидерство испуне све што је од њих тражено, а то не буде адекватно нарађено са ЕУ стране, онда нема ни мотивације код других земља. У супротном, то би могло да погура преговоре Београда и Приштине”, оценио је Хан.

Хан је током посете премијера Северне Македоније Зорана Заева Бриселу похвалио напредак Скопља како у реформама тако и постигнутим споразумима са Грчком и Бугарском – преноси Танјуг.

Хан је позвао земље чалнице да препознају напредак Северене Македоније и подсетио их да се ради о стабилности Европе и геостратешком интересу.

“У интересу Европе је да имамо стабилност у региону, а то може да омогући европска перспектива. У нашим рукам је да градимо и даље мир и просперитет регоина”, закључио је Хан.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here