Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Европски комесар за проширење Јоханес Хан представиће извештаје о напретку за земље Западног Балкана у среду 29. маја на седници Спољнополитичког одбора (АФЕТ) Европског парламента. Хан ће на том састанку представити Мишљење Европске комисије о кандидатском статусу БиХ, сазнаје Н1 у дупломатским круговима.

Европски комесар за проширење је средином маја, у интервјуу за Радио Слободна Европа, најавио да ће Европска комисија приликом објављивања годишњих извештаја о напретку земаља које су у процесу проширења, 29. маја препоручити отварање приступних преговора о пуноправном чланству са Албанијом и Северном Македонијом.

Начелно је било планирано да Савет министара ЕУ одлуку о отварању приступних преговора са тим земљама донесе у јуну, али би расправа могла бити одложена за министарски састанак у јулу, на почетку финског председавања ЕУ, јер је неким земљама потребна и сагласност националних парламената.

Извештаји о напретку који ће бити објављени 29. маја, последњи су годишњи извештаји за Западни Балкан у мандату ове Европске комисије и Јоханнеса Хана као комесара за проширење ЕУ.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here