Mesto za reklamu

31.01.2020.

Ратка, мајка посланика опозиционог Демократског фронта (ДФ) у црногорском парламенту Милана Кнежевића и његов брат од стрица Горан ухапшени су рано јутрос, саопштила је Управа полиције. Осим њих, ухапшено је још 15 особа. Кнежевић је потврдио вест и тврди да су ухапшени чланови ДФ-а у Зети.

Како је саопштено из Управе полиције њихови службеници јутрос су, поступајући на основу наредбе надлежног суда, извршили претресе на 17 локација, саопштено је из Управе полиције.

“Полиција је приликом предузимања тих радњи пронашла и привремено одузела оружје у илегалном поседу пушку и два пиштоља, одређену количину муниције, средстава комуникације и друге ствари и предмете”, саопштено је из Управе полиције.

Одузете ствари и предмети биће предмет форензичких вештачења.

У службене просторије Центра безбедности Подгорица доведено је 16 лица међу којима је и Р.К. (68) која је приликом предузимања службене радње претрес стана и других просторија ометала и омаловажавала службенике полиције, пренела је РТЦГ.

“Р.К. је лишена слободе због почињеног прекршаја из члана 11 Закона о јавном реду и миру и биће у законском року приведена на саслушање код надлежног судије за прекшаје”, саопштено је из Управе полиције.

Како наводе у саопштењу у току је криминалистичка обрада свих доведених, а у сарадњи са надлежним државним органима сва лица за која се стекну услови прекршајне или кривичне одговорности биће процесуирана у складу са законом.

Милан Кнежевић је потврдио да је његова мајка јутрос ухапшена, наводећи да у овом тренутку не зна разлог хапшења, али да сигурно зна да је била учесник молебана и литија у Црној Гори у знак протеста због доношења Закона о слободи вероисповести.

Кнежевић је за Танјуг рекао да се хитно враћа у Црну Гору.

„Осим греха што је моја мајка, очигледно да нема другог разлога због којег би она била ухапшена и то са лисицама на рукама“, рекао је Кнежевић.

Испричао је да су рано јутрос ухапшени његова седамдесетогодишња мајка, као и његов брат од стрица и значајан број његових пријатеља и чланова Демократског фронта из подручја Зете.

Навео је да је његова мајка, просветни радник у пензији, ухапшена јутрос око пет сати, када је између 10 и 20 припадника Управе полиције са марицом упало у његову породичну кућу и извршило претрес.

У тренутку хапшења његове мајке, каже, ни он ни његов млађи брат нису били у Црној Гори, већ у Београду.

Навео је да никако Зећанима не могу да опросте отпор који су пружили првих дана након доношења закона.

„Нити могу да опросте ове молебане ни литије које не само у Зети, него широм Црне Горе и региона преплављују градове и шаљу јасну поруку да ми нећемо одустати од ове наше борбе“, каже Кнежевић.

Након што је чуо вест о хапшењу своје мајке, Кнежевић је одлучио да се хитно врати у Црну Гору.

Поручио је црногорском министру унутрашњих послова, директору полиције и „свој тој сатрапаској номенклатури Мила Ђукановића“ да ће за неколико сати бити у Црној Гори, пренео је Танјуг.

„Све оно што су планирали да ураде, а применили су над мојом мајком и над људима из Зете, ја им стојим на располагању, па нека одмах отпочну на граничном прелазу“, навео је Кнежевић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here