Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да ће такса на српске и производе из БиХ бити одмах суспендована, ако постоји уговор којим би Београд на крају дијалога признао Косово.

У емисији РТВ “Дукађини” Харадинај је поновио да би требало да буде јасно да такса неће нестати без признавања, али према његовим речима, “постоје могућности да се обустави ако се припреми уговор о међусобном признавању Косова и Србије”.

“Када сам написао прво писмо као одговор на међународни план да покажем да Косово није за блокирање процеса, рекао сам да ако председник Трамп позове стране, одмах обустављамо таксу, јер би значило да постоји нешто озбиљно – постоји уговор”, прецизирао је Харадинај.

Харадинај је рекао да Косово није затворило врата за таксу, али да дужина процеса дијалога даје Београду могућност да консолидује међународну позицију.

“Рекао сам Американцима и Енглезима да присиле Србију да престане да купује оружје у Москви у вредности робе коју продаје на Косову, а ми ћемо такође разматроти наш став о такси”, рекао је Харадинај.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here