Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Одлазећи косовски премијер Рамуш Харадинај, изјавио је синоћ да је на ванредним парламентарним изборима изгубио гласове због Србије.

“Такође ја сам изгубио гласове због Србије, јер постоји могућност да се утиче кроз меке силе, одређених интереса, у време кад сам увео таксу Србији”, рекао је Харадинај, гостујући на приштинској телевизији Т7.

Он је рекао да је захвалан што је на последњим изборима добио 100.000 гласова, упркос чињеници да се успротивио Америци, Федерики Могерини и укидању такси на робу из Србије.

Он је додао да је ослободио Косово од оних који су покушали да уцењују и њега и Косово.

„Ослободио сам Косово од оних који су покушали да уцењују и мене и друге и Косово”, рекао је Харадинај.

Вршилац дужности премијера Косова Рамуш Харадинај прокоментарисао је учешц́е Аљбина Куртија, који би требало да постане нови косовски премијер, на међународној конференцији на којој је Србију представљао директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Харадинај је рекао да Курти, као будући премијер Косова, није морао да седи са Ђурићем. Оценио је да је Курти требало да доведе нижег званичника који би заступао Косово.

“Кад је Ђурић ту, онда би требало да се пошаље неки званичник странке за техничка питања”, рекао је Харадинај.

“Ако је на званичној конференцији председник Србије, Александар Вучиц́ или српска премијерка, Ана Брнабиц́, онда иде премијер или мандатар за премијера”, сматра Харадинај.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here