Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Након што је Европска комисија у извештају о Косову затражила да се укину таксе од 100 одсто на робу из Србије и БиХ, премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај поново је рекао да ће таксе бити укинуте када се постигне “свеобухватни споразум о узајамном признању Косова и Србије”.

Рамуш Харадинај је извештај ЕК о напретку за Косово, након састанка са шефицом Канцеларије ЕУ у Приштини Наталијом Апостоловом од које је добио документ, назвао “мешовитим прегледом стагнације и напретка оствареног током годину дана”, пише РТК2.

Апостолова је рекла да извештај о напретку потврђује “европску перспективу шест западних балканских партнера, укључујући Косово”, док истовремено указује на проблеме у региону за који се очекује да ће једног дана постати део ЕУ.

У извештају Европске комисије о Косову, који је данас представљен у Бриселу, наводи се да приштинске власти морају да укину таксе од 100 одсто на робу из Србије и БиХ, уз констатацију да је одлука Приштине о таксама угрозила напоре за регионалну сарадњу.

 

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here