Mesto za reklamu
  1. 12.2018.

Косовски премијер Рамуш Харадинај представио је амбасадорима Квинте први нацрт “свеобухватног законски обавезујућег споразума између Косова и Србије”, преноси “Зери”.

Према писању Зерија, Рамуш Харадинај је у разговору с амбасадорима рекао да је то нацрт документа, заправо документ који пружа подршку за постојећи процес дијалога, али и представља одређене аспекте који утичу на убрзање тог процеса.

Харадинај је на Фејсбуку написао да је документ предат свим носиоцима институција и представницима свих политичких субјеката, као и да ће се у наредним данима и недељама разговарати о том нацрту документа са свим странама.

“На састанку с амбасадорима шеф техничког дијалога Авни Арифи представио је поглавља која ће за нас садржати главне принципе споразума, који ће отворити пут нормализацији између Косова и Србије”, написао је Харадинај на свом Фејсбук налогу.

Како је навео, о том ће се документу дискутовати са свим странама у косовском друштву “како би се остварио коначни документ у коме ће бити обухваћена експертиза свих”.

„Српска стварност“ / Фејсбук, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here