1. 09. 2019.

Одлазећи премијер Косова Рамуш Харадинај изјавио је данас у разговору уживо који је организовао Косовски демократски институт о дијалогу између Косова и Србије, да треба рећи и Европљанима и Американцима да ће таксе бити укинуте само признавањем Косова, преноси Газета Екпресс.

Харадинај је оценио да је одлазак представнице ЕУ за безбедност и спољну политику Федерике Могерини из прегорачког процеса добра вест, будући да је идеја корекције граница или поделе Косова била присутна под њеним вођством.

“Повратак дијалогу за столом немачке канцеларке Ангеле Меркел и уз подршку председника Француске Емануела Макрона и Вашингтона са изаслаником Метјуом Палмером је веома добра одлука, пошто подела Косова више није тема разговора”, рекао је Харадинај.

Он је нагласио да ће дијалога са Србијом бити само уколико постоји обострано признање у тренутним границама и да неће подржати да почетак преговора буде условљен укидањем такси.

“Морамо да објаснимо обема странама да се залажемо за међусобно признавање и да њихов захтев да се суспендују таксе пре почетка дијалога слаби Косово. Такса се уклања само признавањем”, поновио је Харадинај.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here