Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Премијер привремених приштинских институција, Рамуш Харадинај, прозвао је данас ЕУ због нереаговања на, како тврди, нове провокације Београда, овог пута преко „свог сателита“ Републике Српске, где су током обележавања Дана Републике Српске певане песме којима је позивано на „освету и освајање Косова“.

Харадинај је на свом фејсбук профилу написао да Брисел врши притисак само када су у питању легитимне одлуке приштинске владе као што су мере наметнутног стопостотно повећаног пореза на робу из Србије.

„Док Европска унија користи све начине да изврши притисак на Косово да укине легитимну и законску меру увођења таксе, што користе све развијене земље, као што су Сједињене Државе, Француска, Канада…., неоглашава се на сцене (у Бањалуци) у којима се позива на рат и геноцид“, навео је Харадинај.

Неуспехом ЕУ сматра то што Брисел не реагује на „дестабилизујуће акције Србије“, које сада спроводи преко „својих сателита који се зове Република Српска“.

Србија, тврди Харадинај, активно одбија да се интегрисе и прихвати европске вредности, док је у Бањалуци јуче одржан „провокативни марш усмерен на дестабилизацију целог Балкана“.

Тврди да је током обележавања Дана Републике Српске певана песма „Хероји Косова“, која, како каже, „позива на освету и инвазију Косова“, а све то, додаје, прате позиви против ЕУ.

Тога све, каже, подсећа на „режим“ Слободана Милошевића и догађа се у присуству „Вучићеве пемијерке Ане Брнабић и министром одбране Александром Вулином“.

„Српска стварност“ / ТВ Мост /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here