Mesto za reklamu
  1. 04.2019.

Косовски премијер Рамуш Харадинај сменио је у уторак министра администрације јавне управе Ивана Тодосијевића. Објашњавајући разлоге за смену, Харадинај је навео да је Тодосијевић “увредио Албанце” рекавши да су догађаји у Рачку “исфабриковани”.

“Одлучио сам да сменим министра за јавну управу Ивана Тодосијевића. Не могу да толеришем говор мржње тог министра. Несхватљиво је да наше колеге изражавају толико незнања, мржње и нетолеранције према жртвама из Рачка и осталим жртвама Милошевићевог режима”, навео је Харадинај.

Тодосијевић је, из редова Српске листе, за министра администрације локалне управе именован у априлу 2017. године.

Смењен је са функције пошто је подржао претходно смењену Весну Микић, наводећи да је “масакр у Рачку најобичнија измишљотина”.

Канцеларија за КиМ указује да је Рамуш Харадинај сменом Ивана Тодосијевића потврдио да су њему потребни искључиво послушни Срби, који ће привременим институцијама у Приштини давати привид мултиетничности.

“На овај начин Харадинај је показао да се српском народу на Косову и Метохију континуирано ускраћују људска и политичка права, право на истину и сопствено мишљење”, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

“Међутим, Харадинај и њему слични морају да схвате да Срби никада неће престати да ствари називају правим именом и да ће за њих агресија НАТО-а на СР Југославију увек бити агресија, а да ће злодела албанских екстремиста памтити и ове и будуће генерације као злочине којих се гнуша сав цивилизовани свет”, истичу у Канцеларији за КиМ.

Одлуком да се због изречене истине смени министар Иван Тодосијевић је најбољи доказ да Приштина није спремна да се суочи са прошлошћу, али и са одлучношћу чланова Српске листе да увек и на сваком месту бране српски националне интересе, и подсећају на страдање српског народа, наводи Српска листа.

„Српска стварност“ / Зери, ТВ Мост /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here