Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан Харченко изјавио је данас да се увођења санкција Русији тумачи као непријатељски корак, али да има чврсту и образложену наду да их Београд неће увести.

Како је рекао у емисији “Прави угао” на Радио-телевизији Војводине, санкције нису пријатељски корак, али притом не говори о Србији, јер се за сада Србија истрајно и достојанствено, на основу свог националног интереса, не придружује санкцијама против Русије, а нада се да ће тај став остати, о чему говоре и изјаве са највишег нивоа у Београду.

Говорећи о гласању Србије у Уједињеним нацијама, Боцан Харченко је рекао да Европска унија и Вашингтон врше притиске и прете Србији и да кораке које је Србија предузела тумаче као последицу тог притиска.

Како је рекао, с обзиром на братске и стратешке односе са Србијом, Русија разуме какав је притисак на Београд.

Упитан о гасу, Боцан Харченко је рекао да је то једна од најважнијих тема, да су припреме за преговоре о снабдевању и цени гаса у току и да нема сумње да ће Русија узети у обзир да је Србија пријатељска земља са којом има стратешке односе.

“Биће узет у обзир пријатељски карактер да Србија није увела санкције Русији, али и тржишни услови морају бити узети у обзир”, истакао је Боцан Харченко.

Нагласио је да став Русије по питању Косова неће бити промењен, да Москва сматра да је Косово преседан и да су Крим, Доњецк и Луганск различита питања од Косова.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here