Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Др Бранко Бојовић живи и ради у Бостону у Массацхусеттс Генерал Хоспитал и Схринерс Хоспиталс фор Цхилдрен. Лекар је који  помера границе медицине, посебно у оквиру пластичне хирургије. За постигнуте врхунске резултате у медицини и сарадњу са нашим лекарима одликован је Златном медаљом за заслуге.

Када је пре седам година урађена историјска операција – трансплантација лица Американцу Ричарду Лију Норису, највећи број честитки стигао је из Србије! У тиму лекара који је у болници Универзитета Мериленд у Балтимору 36 сати оперисао несрећног човека, уградио му језик, зубе, вилицу у једном комаду и израдио му сасвим ново лице био је др Бранко Бојовић.

Иако рођен у Америци, млади и успешни доктор никада није заборавио своје корене. Врло је, каже, поносан на њих. Зато је сретењско одликовање које му је недавно доделио председник Србије – Златна медаља за заслуге – за њега остварење великог сна, да буде признат и у земљи својих предака!

– Био сам изненађен и пресрећан у исто време, када ми је стигао неочекивани позив од генералног секретара председника Републике Србије, господина Николе Селаковића. Радовао сам се доласку у Београд и прихватању овог одликовања. Велика је част за мене лично, али и за моју породицу, што сам ово признање добио од Републике Србије, земље из које потичу моји корени – изјавио је др Бојовић.

„Српска стварност“ / Новости /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here