Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Поводом тешке ситуације у вези са загађењем ваздуха у Србији, сазвана је хитна седница Владе Србије на којој ће се сагледати последице и предложити евентуалне мере, како би се олакшала постојећа ситуација. Састанак би требао да се одржи у 15 часова.

Београдски медији преносе да су на састанак позвани министри животне средине, здравља и енергетике, представници Агенције за заштиту животне средине, РХМЗ-а, Града Београда, МУП-а.

Широм Србије се тешко дише данима пошто је, према подацима Агенције за заштиту животне средине, ваздух у многим градовима у категорији “јако загађен”.

Ситуација је тренутно алармантна у Ваљеву, где је концентрација штетних ПМ-10 и ПМ-2,5 честица прелазила 300 микрограма по кубном метру.

Заштитник грађана Зоран Пашалић покренуо је у понедељак поступак контроле рада Министарства за заштиту животне средине, као и поступак према шест локалних самоуправа.

Тим поводом огласио се и министар Горан Триван, који је рекао да је Министарство  за заштиту животне средине”обавило свој део посла” и додао да је сада ред на локалним самоуправама.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here