Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Америчка глумица српско-уског порекла Мила Јововић је на Дан победе у Другом светском рату поделила на Инстаграму фотографију своје баке Татјане Попове, присећајући се предака који су се борили у рату. Међу њима је и деда глумице, Богдан Јововић, који се борио на страни партизана.

Мила Јововић је уз фотографију баке, на коју иначе глумица неодољиво подсећа, написала да је у њеној породици било много оних који су се борили у рату.

   „Ово је фотографија моје баке, Татјане Попове, која је са само 16 година као медицинска сестра била на првим линијама фронта. До 18. године, прошла је кроз неописиве ужасе на путу до Берлина. Имамо фотографије и њене медаље и документа која је моја мама сачувала“, навела је Мила Јововић.

Она је потом навела да је и супруг Татјане Попов, деда глумице са мајчине стране, Александар Логинов, такође био у рату, баш као и деда са очеве стране, Богдан Јововић који се борио на страни југословенских партизана.

„Могло би се рећи да потичем из породице бораца, војника и револуционара. Поносна сам на своје претке и народ од ког потичем. Када дођу тешка времена, помислим на оно кроз шта је моја бака прошла када је била дете и одједном више ништа не изгледа тако тешко. Данас им одајем почаст, сећањем на све храбре душе које су се бориле за бољи и пристојнији свет. Данас нам је потребно више таквих људи“, поручила је чувена глумица.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here