Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Заменик косовског премијера Авдулах Хоти изјавио је данас да замах у преговорима с Београдом треба искористити за приближавање коначном решењу са Србијом, увек поштујући принципе заштите суверенитета и интегритета Косова.

Како преноси Коха, Хоти је рекао и да данас потписани документи о железничком, авио и путном саобраћају између Косова и Србије, нису споразуми већ “обећања или писма намере”.

“Морамо имати на уму три ствари. Прво – да ценимо повећану улогу САД, то морамо имати на уму у погледу вршења неопходног притиска на Србију да се крене ка коначном решењу. Друго – потписана писма су у интересу Косова. Две суседне државе потписују писма намере у којима су наведени циљеви за бољу повезаност инфраструктуре. И треће – учинићемо све да нова влада у потпуности преузме агенду дијалога који је претходна влада потпуно игнорисала”, рекао је Хоти за Дојче веле.

Како преноси Косово онлајн, он је истакао да овај замах треба искористити за приближавање коначном решењу са Србијом, увек поштујући принципе заштите суверенитета и интегритета.

“Морамо да постигнемо коначни споразум са Србијом, чиме би конфликт са Србијом био онемогућен, што за крајњи циљ има међусобно признавање”, рекао је Хоти.

Хоти је рекао да таксе треба да се укину, да се очува суверенитет и да приступ који Србија има према Косову, оно треба да има према Србији.

“Реципроцитет се мора успоставити”, поручио је Хоти.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here