Mesto za reklamu

11.04.2019.

Прикупљањем доказа током досадашње истраге дошли смо до основаних сумњи да је Радоичић сарађивао са људима који су сада у притвору, а који се сумњиче да су учествовали или помагали извршиоцима убиства лидера СДП. Наравно, све то тек треба да буде потврђено, каже за нови број НИН-а Суљ Хоџа специјални тужилац Косова који води случај убиства Оливера Ивановића.

Радоичић се сумњичи и за организовани криминал, односно трговину дрогом. Део наше истраге су и актери медијске кампање против Ивановића, каже Хоџа.

Коментаришући чињеницу да је српско тужилаштво за организовани криминал означило предмет истраге убиства Оливера Ивановића строго поверљивим, у ексклузивном разговору за НИН Сиљ Хоџа, косовски специјални тужилац коме је овај случај додељен у марту 2017. слаже се да је реч о осетљивом предмету. Па, ипак, он сматра да то не значи да се о њему не сме говорити и да интерес јавности треба да буде поштован у оквирима онога што не би реметило истрагу.

Са друге стране, чини да се српски и албански политичари надмећу у дисциплини пребацивања кривице за Ивановићево убиство. Косовски министар правде Абелард

Тахири отишао је најдаље у том смислу, означивши председника Србије Александра Вучића као налогодавца, а Милана Радоичића, потпредседника Српске листе, као извршиоца овог политичког убиства: „Уместо сарадње и стављања Радоичића пред закон као главног осумњиченог, он је амнестиран од стране председника Александра Вучића. Нема ниједног рационалног објашњења осим чињенице да између Вучића и Радоичића постоји један такав однос налогодавца и извршиоца“, навео је Тахири на свом Фејсбук профилу.

Његова „колегиница“ из Србије Нела Кубуровић одговорила је да косовско тужилаштво одбија формирање заједничког истражног тима, а Марко Ђурић, шеф канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију је на свој начин допринео „духу сарадње“ изјавом да све више индиција указује да су наручиоци атентата на Ивановића – председник Косова Хашим Тачи и Кадри Весељи, председник косовског парламента.

Сам Вучић, иако се у првим изјавама после издавања налога за Радоичићево хапшење ставио у улогу његовог адвоката, убеђујући српску јавност да је потпредседник Српске листе, за кога је доскора тврдио да га не познаје – сигурно невин по питању убиства Оливера Ивановића, недавно је изјавио да има позитивно мишљење о професионализму косовског специјалног тужиоца после његове изјаве да то тужилаштво није подигло ниједну оптужницу, већ да за сада има само – осумњичене.

„Српска стварност“ / Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here