1. 09. 2021.

Храм Светог Саве Српске православне цркве у Парми код Кливленда у саставу Источно америчке епархије, освојио је прву награду на овогодишњем такмичењу најбоље дизајнираних и изведених подова у Америци, које организује Национална асоцијација за терацо и мозаике у САД – сазнајемо у Источно-америчкој епархији СПЦ у САД.

Иначе у овом храму је обележена и крсна слава Успења Пресвете Богородице Кола српских сестара Источно немачке епархије. Тим поводом  Његово Преосвештенство епископ источноамерички Иринеј, служио је свету архијерејску литургију а саслуживали су и бројни високопречасни и пречасни свештеници.

Како смо информисани по мишљењу стручног жирија под и зидови у Храму Светог Саве у Парми проглашени су за најлепше дизајниране у САД.

Прво место у дизајну освојила је архитектонска фирма „Чупковић архитекчр ЛЛЦ“ из Кливленда за креацију подова и зидова српског манастира у Парми.

Награђени су Ноел и Елејн Чупковић, власници фирме и архитекте, као и њихов главни дизајнер Џеф Хоскин.

Ноел Чупковић је Американац српског порекла, члан СПЦ у Кливленду, а са супругом Елејн фирму је основао давне 2004. године.

„Верујемо да заједнички процес пројектовања чини врхунске пројекте и иновативна решења. Дизајн нашег манастира смо радили с много љубави, духа и с вером у Бога“, изјавио је Ноел Чупковић.

На такмичењу су учествовали дизајнери из САД, Аустрије, Србије, Немачке, Аустралије и остатка света.

„Српска стварност“ / Ј. С. /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here