Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Хрватско-српска копродукција, филм „Алекси“ сценаристкиње и редитељке Барбаре Векарић, проглашен јенајбољим играним филмом приказаним на синоћ окончаном Међународном филмском фестивалу у Њу Џерзију.

Алекси, филм који је прошлог лета отворио Пулски филмски фестивал, целовечерње дебитантско је остварење редитељке Барбаре Векарић, настало у копродукцији Студија Дим, Филмкомбајна, Филмске удруге Мотион и Хрватске радиотелевизије. Реч је о хрватској-српској копродукцији, а српски копродуценти су Снежана Пенев и Гордан Кичић. Филм је монтирао српски монтажер Драган вон Петровић, а важне улоге тумаче Неда Арнерић и Аљоша Вучковић.  Српски део екипе допуњују дизајнери звука Зоран Максимовић и Огњен Попић, а звук су снимали Максимовић и Огњен Обрадовић. Алекси глуми Тихана Лазовић, док се у филму појављују и Горан Марковић, Себастијан Каваца, Џејсон Ман, Леон Лучев, Наташа Јањић… Филм је подржао и Филмски центар Србије.

Прича овог филма прати главну јунакињу Алекси која се након безуспешног покушаја студирања враћа кући на Пељешац. Алекси је 28-годишњакиња која након завршетка студија не успиева да пронађе посао, па је присиљена да се вратит под родитељски кров. У покушају да одагна досаду, Алекси бежи од одговорности и упушта се у авантуре с неколико мушкараца: америчким фотографом Кристијаном (Ман), с којим је вежу слични интереси, локалним музичарем Гораном (Марковић), чије традиционалне ставове не подноси, али их веже снажна хемија, и старијим, шармантним, богатим словеначким плејбојем Тонијем (Каваца).

Филм ће ускоро бити приказан и на Единбушком филмском фестивалу (од 19. до 30. јуна).

„Српска стварност“ / ФЦС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here