Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Потпредседница СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је Срни да политичар од формата не сме никада да изгуби осећај за реалност и само такви могу дуго да трају и дају нешто добро народу и својим суграђанима.

На питање да ли је као потпредседник СНСД-а задовољна радом актуелних начелника и градоначелника из ове партије, те да ли су неки од њих, избором на те позиције, изгубили осећај за грађане и њихове потребе, Цвијановићева је рекла да било који политичар кога “понесе функција” сигурно више не може бити репер за своје суграђане за које је одговоран и који су га изабрали.

– Такав политичар не може очекивати поштовање као што је имао пре него што је, како то наш народ каже, полетео. Као и у сваком другом послу, а посебно у политици веома је важно стајати са обе ноге на земљи и бити свестан да позиција није нешто са чиме идете у пензију. Људи су променљиви а народ је тај који бира власт – истакла је Цвијановићева, додавши да је разочаравајуће ако људи изгубе осећај за реалност и ако се “издигну” изнад својих суграђана који су их бирали.

Она је нагласила да је лекција број један у политици да се очува поштовање грађана које добијете као политичар.

– Мој политички став је да се након избора на било коју позицију морате понашати тако да сутра кога год сретнете од својих суграђана можете да га погледате у очи, да вас није срамота ничега. То је велика драгоценост у животу политичара, а ако то изгубите – изгубили сте поверење и поштовање – констатовала је Цвијановићева, која је председник Републике Српске.

Она је у изјави Срни подсетила да је за вријеме мандата председника Владе тесно сарађивала са локалним администрацијама, приоритетно са начелницима и градоначелницима, те да је њено искуство у том погледу било добро.

– Као и у свему, постоје општине које су веома активне, имају иницијативу, енергију, приједлоге, одређена тражења, али постоје и локалне власти, без обзира на политичку оријентацију, које су прилично успаване и од којих долази много мање иницијативе према Влади. То је атмосфера коју сигурно осете и грађани и која није добра за те политичаре – рекла је Цвијановићева.

Она је додала да многи праве грешке, те да је реално погрешити, али је реално и признати грешку и то људи толеришу, али највећи капитал политичара је да задржи поштовање и поверење грађана које добије и да га позиција не понесе.

– Глас који добијете није глас заувек. Тај глас вреди онолико колико траје мандат и сваки пут се морате поново доказивати. Жалосна сам ако људи не препознају ствари на тај начин, посебно ако су из СНСД-а – рекла је Цвијановићева.

Она је навела да свака изборна година носи своје изазове, те да се СНСД за сваке изборе припрема у континуитету, па тако и за предстојеће локалне изборе, док се активности већег интензитета очекују од фебруара, марта.

– СНСД у континуитету ради и не видим ниједну партију која ради тако. Ми имамо седмичне састанке, организујемо конференције за новинаре, обавештавамо јавост о нашим активностима и ставовима и веома сам на то поносна јер политичке партије не могу да буду живе само када дође време избора. Оне морају да буду живе нон-стоп како би кад дођу избори одрадиле свој политички посао и победиле – рекла је потпредсједница СНСД-а.

Она је додала да ће вероватно на пролеће бити познати кандидати за начелнике и градоначелнике за предстојеће локалне изборе, мада је то, како каже, у већини случајева већ јасно.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here