Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Татјана Матић саопштила је данас да су снижењем цена роминг тарифа у Грчкој од 1. јула постигнуте значајне економске олакшице за српске грађане који ће боравити у тој земљи у наредном периоду, било туристички, било пословно.

Матић је истакла да је, применом Меморандума о разумевању између Министарства трговине, туризма и телекомуникација Србије и Министарства за дигиталну управу Грчке о смањењу међународних тарифа за роминг, постигнут успех српске стране и изражена висока спремност српских оператора да припреме понуде са знатно нижим тарифама, поготово имајући у виду кратки временски период од потписивања Меморандума.

Она је подсeтила на то да Меморандум, који је потписан у мају ове године, подразумева подстицање мобилних оператора да закључују билатералне споразуме којима ће омогућити ниже цене роминг тарифа.

Како би цене у ромингу у Грчкој биле као у националном саобраћају, очекујемо да и грчки оператори изађу са нижим велепродајним тарифама за услуге које пружају, навела је министарка.

Међутим, како је додала, захваљујући српским операторима већ сада су цене роминга за наше грађане значајно снижене, и то од 50 до 90 одсто за долазне и одлазне позиве, од 48 до 83 одсто за поруке и чак до 99,89 одсто за пренос података.

Табелу приказа актуелних цена роминг тарифа и цена које ће бити у примени почев од 1. јула можете погледати овде.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here