Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Како сазнају „Новости“ ка Драчу плови брод пун наоружања за будућу војску Косова, како би се преузео север КиМ. Брод са контејнером пуним најновијег наоружања за потребе опремања “војске Косова” тренутно је на путу преко Атлантика до луке Драч у Албанији, одакле ће опасни товар бити одвезен до база Косовских снага безбедности!

До ових података, како “Новости” сазнају, дошле су наше безбедносне службе, а овај конспиративни аранжман је у склопу суморног сценарија Приштине о преузимању контроле над северним делом покрајине. Осим тога, наши оперативци дошли су до информација да је косовска тајна служба у Јужној Митровици поделила аутоматске пушке некима од бивших и актуелних сарадника, као и другим особама из “државних институција” који су обучени да их користе! Ова паклена игра коју иза завесе води Америка, уклапа су планове приштинске власти која намерава да 14. децембра, кршећи све споразуме, оснује “војску Косова”.

Наводно, идеја за увођење додатних такса за робу из централне Србије дошла је управо из Вашингтона и осмишљене у Централној обавештајној служби САД.

– Они су преко Тачија и његовог министра Ендрита Шаље у косовској влади, предложили увођење такса, како би испровоцирали Харадинаја да предузме још радикалније мере. То би требало да изазове реакцију Београда и да доведе до ограниченог сукоба на северу КиМ. Због тога Приштина тражи да Кфор појача присуство на северу и да херметички затвори “границу” према централној Србији, наводно у циљу спречавања шверца робе – објашњава извор “Новости”.

Најава формирања војске Косова озбиљна је претња миру и безбедности оцењују аналитичари.

Иначе, веома је илустративно то што ће се за истоварање опасног арсенала користити лука Драч. На недавној заједничкој седници влада Албаније и тзв. Косова у Пећи, где су за почетак ударени економски темељи за “велику Албанију”, поменута је могућност да Приштина бесплатно користи ово пристаниште за увоз робе. Сада видимо и какве.

 „Српска стварност“ / Новости, Агенције /    

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here