Mesto za reklamu

26.02.2019.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић ненајављено је обишла радове на јединој недовршеној деоници на Коридору 11 од Уба до Лајковца, али тамо никога није затекла.

На тој деоници се због пропуста извођача поново гради 2,5 километара ауто-пута, али на 13 локација на којима би требало да се изводе радове, радника и радова готово да није било.

Главни извођач на тој деоници је кинеска компанија „Шангдонг“, подизвођач је „Енергопројект“, а радове надзиру „Коридори Србије“ и Институт ЦИП.

„Данас се ради на свим градилиштима, ради се на источном и јужном краку Коридора 10, али нема радова на деоници Уб–Лајковац и то је неприхватљиво! Обишли смо 13 локација и затекли један багер и један камион. Због немара претходних извођача сада поново морамо да градимо овај део ауто-пута, а данас видимо да на градилишту нема никога“, истакла је Михајловићева.

Потпредседница Владе је додала да ће хитно ступити у контакт са амбасадорком Републике Кине како би јој помогла да кинеска компанија „Шангдонг“ убрза радове на тој деоници.

„У питању је новац грађана Србије који трошимо за градњу овог ауто-пута и мора да се ради 24 сата. Ако данас може да се ради у Грделици, онда може и мора и овде“, навела је Михајловићева, наводи се у саопштењу из њеног кабинета.

Током јануара и јаких мразева није било могуће радити, али данас нема ниједног разлога да се радови не изводе, нагласила је Михајловићева.

Деоница Уб–Лајковац дуга је укупно 12,5 километара.

Због великих пропуста извођача поново мора да се изгради 2,5 километара, а вредност радова на санацији овог дела је 1,2 милијарде динара.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре поднело је кривичне пријаве против свих одговорних лица на овој деоници.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here