Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Црногорско Национално координационо тело за заразне болести (НКТ) одлучило је да отвори границе за држављане Русије и Азербејџана.

Како се наводи у саопштењу црногорске владе, оперативни штаб за туристичку привреду предложио је НКТ-у да се Русија и Азербејџан додају на “зелену листу” држава чији грађани могу да улазе у Црну Гору без услова, као и да НКТ размотри даљу либерализацију уласка у Црну Гору грађана држава Западног Балкана.

​Из владе наводе да је НКТ, сагледавајући епидемиолошку ситуацију у државама региона и нарочито поузданост и релевантност доступних података, као и потребе црногорске туристичке привреде и националне интересе Црне Горе, оценио да нема сметњи за либерализацију уласка руских и азербејџанских држављана.

Међутим, како наводе, одлука о грађанима држава у окружењу пролонгирана је док црногорски Институт за јавно здравље не достави процену епидемиолошког ризика по Црну Гору, “по основи либерализације уласка резидената земаља окружења и то за сваку државу појединачно”.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here