Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Начелник Генералштаба Црне Горе Драгутин Дакић је рекао да Подгорица подржава стратешки циљ Косова да постане чланица НАТО-а.

“Црна Гора подржава евроатлантске интеграције држава Западног Балкана, као гарант мира и стабилности у региону”, рекао је начелник Генералштаба Војске Црне Горе Драгутин Дакић, током посете косовском министарству одбране и косовским снагама безбедности.

Дакић је, у разговору са косовским министром одбране Рустемом Беришом и командантом косовских снага безбедности Рахманом Рамом, нагласио да Црна Гора подржава стратешки циљ Косова да постане чланица Алијансе, преноси подгоричке Вијести.

Бериша је нагласио да је један од стратешких циљева Косова чланство у НАТО, “због чега је продубљивање регионалне сарадње значајан државни приоритет”.

Рама и Дакић су разговарали о сарадњи Приштине и Подгорице у области одбране и безбедности.

“Дакић је истакао да Црна Гора подржава евроатлантске интеграције земаља Западног Балкана, као гаранта мира и стабилности у регион”, наводи се у саопштењу.

Рама је закључио да је његовој земљи од значаја свака помоћ партнера, посебно од Црне Горе, која је окончала свој пут ка чланству у НАТО.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here