Mesto za reklamu

26.12.2019.

Управи полиције Црне Горе није поднета пријава за одржавање јавног окупљања у Подгорици за 26. децембар, па ће организатори сносити законом предвиђене последице, саопштио је црногорски МУП.

“Свако евентуално окупљање мимо одредби Закона о јавним окупљањима и јавним приредбама биће санкционисано, те ће организатор сносити законом предвиђене последице. Овим путем позивамо све грађане да се уздрже од изласка на медијски најављена окупљања као и да поштују позитивне законске прописе и одговорно допринесу очувању јавног реда и мира”, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.

Такође, МУП Црне Горе наводи да полиција неће дозволити окупљања у близини штићених објеката, а поступаће по законским овлашћењима у циљу одржавања јавног реда и мира, несметаног функционисања државних институција и очувања личне, имовинске сигурности и безбедности свих грађана Црне Горе.

Посланички клуб Демократског фронта упутио је путем Фејсбука позив верницима СПЦ да се данас у 11 сати окупе у знак протеста испред Скупштине Црне Горе на којој је планирана расправа и изгласавање Закона о слободи вероисповести.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here