Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Марко Чадеж добио је нови четворогодишњи мандат на позицији председника Управног одбора Коморскод инвестиционог форум – регионалне привредне коморе Западног Балкана (КИФ ЗБ 6), објавила је Привредна комора Србије.

Уз Чадежа, председника у другом мандату Привредне коморе Србије, Управни одбор KIF ZB6 је на место заменика председника поново изабрао Бранка Азеског, председника Привредне коморе Северне Македоније.

На изборној седници, која је одржана онлајн, Азески је истакао да KIF представља око 350.000 компанија, углавном малих и средњих предузећа, те да је препозната као први глас приватног сектора Западног Балкана.

Оценио је да KIF има јасан став, визију и концепт о будућем развоју, те да је препознатљива је на пословној мапи Европе као најзначајнији глас бизнис заједнице са ових простора.

KIF ZB6 окупља шест привредних комора Западног Балкана које су од 2017. године успоставиле платформу сарадње са циљем да обезбеди заједнички глас пословној заједници, ојачају и унапреди контакте међу привредницима и промовишу регион као једну инвестициону дестинацију.

Мисија KIF ZB 6 је да отвори нове могућности за снажније умрежавање пословних заједница у региону уклањањем баријера развоју регионалне економске сарадње и унапређењем пословне и инвестиционе климе.

Управни одбор позвао је данас мала, микро и средња предузећа из региона да конкуришу за Програм подршке пружања техничке асистенције при аплицирању за ЕУ фондове.

Тај програм предвиђа учешће 60 предузећа из тог сектора са Западног Балкана, по 10 из сваке економије.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here