Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Немачка компанија „Милбауер“ (Муехлбауер) која у Технолошком центру у Старој Пазови производи биометријска документа и креира софтверска решења у овој области за Србију и свет, у наредне две – три године удвостручиће своје капацитете, најавио је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије након данашње посете овој компанији.

„Милбауер“ у Србији, где је смештен регионални центар из кога покрива више од 20 земаља, бави се производњом биометријских докумената – пасоша, личних карти, здравствених књижица, возачких дозвола и банкарских картица, затим, софтверским решењима која извозе у више од 30 земаља, а овде је и сервисни центар, одакле српски инжењери сервисирају “Милбауер” машине у целом свету.

Чадеж је прецизирао да је са менаџментом разговарао о развојним и извозним пројектима компаније која планира да капацитет производње “Милбауера” у Србији удвостручи у наредне две до три године и подршци Привредне коморе Србије њиховој реализацији и освајању  нових тржишта. Како је навео, постоји и могућност повезивања са домаћим компанијама и организацијама, као што је Завод за израду новчаница, ради заједничког наступа на трећим тржиштима.

„Разговарали смо шта ‘Милбауер’ може да производи у Србији  и за друге индустрије. Осим биометријских докумената, ова компанија улаже и у развој других производа као што су лед расвета за аутомобиле, рецимо, или флексибилни соларни панели. Потенцијали да овде ширимо сарадњу су велики”, рекао је Чадеж.

„Милбауер“” у Србији је ћерка фирма „Муехлбауер Холдинг АГ“, баварске групације која је основана 1981. године са седиштем у Родингу у Немачкој и која данас запошљава око 4.000 радника, од чега 750 инжењера најразличитијих профила.

Компанија је претежно извозно оријентисана и више од 85 одсто промета остварује кроз извоз.

„Српска стварност“ / ПКС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here