1. 05. 2021.

Председник Републике Србије Александар Вучић и највиши званичници државе честитали су Рамазански Бајрам Реис-ул-улеми Исламске заједнице Србије и главном муфтији Исламске заједнице у Србији, као и свим верницима исламске вероисповести.

У честитки председника Арбије Александра Вучића се каже:

„Вама, верским службеницима и свим верницима срдачно честитам Рамазански Бајрам.

Нека Бајрамска порука вечне и непролазне љубави Божије надахне сваког верника да празничну радост дели са својим ближњима, јачајући у душама трајне људске вредности љубави, поштовања и разумевања.

Искрено желим да Рамазански Бајрам дочекате и проведете у спокоју, задовољству и уверењу да у Републици Србији и њеним државним органима имате добронамерног партнера, увек спремног за решавање свих питања на добро Републике Србије и свих њених грађана.

И председница Владе Републике Србије Ана Брнабић честитала је Рамазански бајрам свим грађанима исламске вероисповести, реису-л-улеми Исламске заједнице Србије Сеаду Насуфовићу и председнику Мешихата Исламске заједнице у Србији муфтији Мевлуду Дудићу.

„Изазовна времена попут данашњег подсећају нас да је од суштинске важности окренути се истинским вредностима, неговању толеранције, солидарности, духовне слоге и традиције.

Богатство наше земље јесте у различитостима, чије нас постојање обавезује на међусобну сарадњу, уважавање и поштовање.

Честитке су упутили и министри Владе Србије и друге највише личности државе Србије.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here