Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Државна секретарка Министарства трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије Татјана Матић упутила је честитке тиму младих физичара, који је представљао Србију на Међународној научној олимпијади ученика основних школа, одржаној у Катару.

На Олимпијади које се одржава од 3. до 12. децембра, Вук Хип из Математичке гимназије у Београду и Вукашин Ђиновић из Гимназије “Јован Јовановић Змај” из Новог Сада освојили су сребрне медаље, а ученици Математичке гимназије из Београда Ђорђе Паројчић, Тара Бискуповић и Ања Шушњар и ученик поменуте гимназије из Новог Сада Марко Сладојевић бронзане.

Вође екипе су професори Мићо Митровић, Маја Стојановић и Владимир Марковић.

Подршку припреми и учешћу такмичара на Међународној научној олимпијади ученика основних школа пружило је Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Поносни смо на још један у низу успеха наших ђака на наступима на међународној сцени, који на овај начин, поред тога што подижу углед Србије у свету, унапређују своја знања и вештине и отварају себи пут за успешне каријере, поручила је Матић.

Државна секретарка Министарства трговине, туризма и телекомуникација је, истовремено, изразила захвалност и наставницима који су припремали ученике за ово такмичење.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here