Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Лидери три победничке листе на на црногорским изборима усагласили су четири принципа нове власти у тој држави.

Данас је одржан састанак лидера побједничких коалиција, „За будућност Црне Горе“, „Мир је наша нација“ и „Црно на бијело“, Здравка Кривокапића, Алексе Бечића и Дритана Абазовића, које ће конституисати будућу Владу Црне Горе и реализовати изборну вољу грађана.

„’Три лидера су веома брзо усагласили неколико принципа на којима ће почивати будућа власт“, наводи се у саопштењу.

„Први принцип који је усаглашен јесте да ће нова, демократска власт, одговорно спроводити све међународно преузете обавезе.

Друго, да ће нова демократска власт реализовати све неопходне реформе како би Црна Гора у најкраћем могућем року приступила Европској унији.

Треће, да ће нова, демократска власт, бити експертска, конституисана од кадрова који су стручњаци из конкретних области без обзира на њихову политичку, вјерску, националну или било коју другу особеност.

Четврто, нова власт ће у потпуности бити посвећена поштовању Устава и примјени закона, уз измјене, допуне и ревизију свих дискриминаторских законских и подзаконских аката, укључујући и Закон о слободи вјероисповијести”, наводи се у заједнчком саопштењу.

„Осим тога, ова три лидера пружају руке представницима мањинских народа са жељом да заједнички граде љепшу и просперитетнију будућност Црне Горе“, закључују у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here