Mesto za reklamu

Поводом обележавања стогодишњице Дана примирја и српско-америчког савезништва у Првом светском рату у Генералном конзулату у Чикагу, 10.новембра 2018. у 17,00 часова биће отворена изложба “Албум сећања на наше претке из Првог светског рата”.

   Изложба фотографија пројекта „Албум сећања на наше претке из Првог светског рата“ приказује фотографије, ратне дневнике, војничка писма, дописне карте, споменице и осталу историографску грађу учесника Првог светског рата. То су јединствена сведочанства о ратним авантурама и страдањима српског војника у ратним  годинама, потиснутог са страница светске историје. Изложба „Албум сећања на наше претке из Првог светског рата” резултат је жеље да се данас, сто године касније, ода дужна почаст том малом човеку из Великог рата за цивилизацију, и да се његово велико жртвовање за правду, истину, слободу и човечанство не избрише из нашег цивилизацијског памћења, већ постане културна баштина.

Организатори изложбе су Савез потомака ратника Србије 1912-1920. и Генерални конзулат Републике Србије у Чикагу.

Програм се реализује уз подршку Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Министарства културе и информисања Републике Србије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here