Mesto za reklamu
  1. 09. 2022.

Председник Европског савета Шарл Мишел боравиће данас у Београду, а са председником Србије Александром Вучићем посетиће Научно-технолошки парк на Звездари, саопштила је Служба председника Србије за сарадњу са медијима.

Програмом посете предвиђен је у 14.45 обилазак компанија у Научно-технолошком парку и потписивање уговора о заједничком пројекту.

За 16 часова планиран је састанак Вучића и Мишела у Генералном секретаријат председника Републике, а затим ће у 17 сати уследити изјаве за медије двојице званичника.

Председник Вучић је у недељу рекао да са Мишелом очекује добре разговоре о европској будућности Србије.

“Шарл Мишел је искрени пријатељ наше земље, то стварно мислим, и помогао нам је са дерогацијом правила за треће земље, и он и Урсула Фон Дер Лајен. Хвала им на томе”, казао је тада Вучић.

Мишел је у среду предложио формирање Европске геополитичке заједнице која би допринела приближавању и јачању сарадње европских земаља, укључујући и Западни Балкан, на решавању заједничких изазова, промоцији мира, стабилности и безбедности на заједничком континенту.

“Земље Западног Балкана, земље које се придружују из нашег источног партнерства и друге европске земље са којима имамо блиске односе су прве на које овде мислим. Лидери земаља које које би учестовале у овом пројекту састајали би се најмање два пута годишње, а спољна политика би била најважнија област сарадње у оквиру те заједнице”, поручио је Мишел.

Посетом Србији Мишел ће отпочети балканску турнеју, током које ће 20. маја из Београда отпутовати у Албанију, а затим и у БиХ, где ће бити до 21. маја.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here