Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

У једној од омиљених локација у центру српске престонице одржан је концерт Радета Шербеџије, започет синоћ и завршен јутрос. Ботаничка башта је била пуна, а међу публиком и патријарх Порфирије. За следећи месец осим концерата, најављени су и музички фестивали у најпознатијој башти у Београду – преноси РТС.

Када Раде Шербеџија закаже концерт у Београду, увек се тражи карта више. То није само концерт већ и вече поезије и час глуме. Прошле године први пут у зеленом амбијенту пред публиком певао је и рецитовао све оно што публика воли. Осим својих и Дисове стихове. Песме Кемала Монтена, Арсена Дедића, Џонија Штулића. Посебно се осврће на ону која носи назив као и албум Не окрећи се сине.

„То је моја порука мом сину, приватна порука, када је имао 17 година 1989. године да се не окреће за мојим животом и моје генерације, већ да гледа напред у свој живот. Као што би било паметније много мојој генерацији да се нисмо окретали за проблемима наших очева и траумама“, каже Шербеџија.

Када се помешају глума и музика онда настане прави перформанс. Увод у сваку песму Раде Шербеџија претворио је у монодраму.

„Моје певање је углавном шансоњерско певање, тако да је то близу глумачког извођења песама. То је у најбољем смислу што је радио некада Ив Монтана“, објашњава Шербеџија.

И у јулу ће у Ботаничкој башти одзвањати музика.

„Задовољство ми је да најавим други ‘Jazz in the Garden’. Прошле године је то био први џез фестивал на отвореном у Србији и наступали су најпознатији џез музичари и састави. Као ексклузивно могу да најавим бенд ‘Jazzanova’ из Берлина“, наводи организаторка музичких догађаја Ања Зелић.

Ботаничка башта редовно обележава дане заштите животне средине. Одзив публике говори да ће на том месту редовни постати и концерти домаћих и светских звезда.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here