Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Посланику Српске радикалне странке (СРС) Александру Шешељу је током седнице Скупштине Србије одузета реч због добацивања и вређања председавајућег Владимира Маринковића.

Радикали су током седнице критиковали предложене измене и допуне Закона о привредним друштвима, истакавши да се доносе због једне одредјене ИТ фирме, односно због брата премијерке Ане Брнабић.

Радикали су се цело пре подне јављали за реч и полемисали с посланицима владајуће већине, али говорили и о аферама које се повезују с актуелном власти – попут “Крушика”, лажних диплома, доктората и производње дроге.

Када је посланик Шешељ затражио да “говори по Пословнику”, то му није дозвољено, што је радикале разљутило. Шешељ је председвајућем из посланичке клупе добацивао да је “крпа” и “бескичмењак”, због чега му је Маринковић изрекао две опомене и потом му рекао да је искључен са седнице.

Шешељ је ипак остао у сали пошто пре искључења са седнице мора да му се прво изрекне одузимање речи што Маринковић није учинио.

Следећи председавајући, Ђорђе Милићевић, објаснио је да Шешељ ипак није искључен са седнице, већ да су му изречене две опомене после којих следи одузимање речи, што значи да неће моћи да говори до краја седнице, али да може да присуствује.

Вјерица Радета је рекла да су Маринковића данас “изабрали да изиграва силу“ и позвала председавајуће да “не терају радикале да им покажу шта могу”.

“Фрка вам је због ових закона, фрка да кроз овај закон неко не помене брата Ане Брнабић због кога доносите овај закон. Мислите да не знамо. Све време покушавамо да то директно не кажемо. Сада сте чули. Због тога вам је проблем што још једну аферу сада кроз закон отварате. Мало вам је Крушика, мало вам је дроге, мало вам је лажних доктората, мало вам је министара без завршеног факултета, мало вам је Бехтела ….”, рекла је Радета.

Она је изјавила да је актуелна власт толико “огрезла” у корупцију, аферама и криминалу, “да их ни Свети Петар не може опрати”.

“А ви само нама браните, не дајте над да говоримо. Има места, чућемо се ми”, рекла је Радета. Пошто су радикали у више наврата говорили о аферама, посланик Српске напредне странке Александра Марковић је рекао да му жао сто су радикали одлучили да се придруже оном делу опозиције која није у сали, а која “износи лажи и измишља афере”.

“Жао ми је што су се придружили некима попут Маринке Тепић, онима који износе рециклиране текстове и фабрикују афере. Не знам да ли је у питању нервоза због истраживања јавног мењења који нису повољни за неке посланичке групе”, рекао је Марковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here