Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Са Поношем су се претходно састали председник ССП Драган Ђилас, председници ДС и Народне странке Зоран Лутовац и Вук Јеремић, лидери Покрета слободних грађана и Покрета за преокрет Павле Грбовић и Јанко Веселиновић и представници Скупштине слободне Србије. Разговор је, како наводе његови учесници, протекао у врло конструктивној атмосфери, а Понош је одговарао на питања и изнео је своје ставове – преносе агенције и медији.

Демократска странка донела је на Главном одбору одлуку да подржи Здравка Поноша за заједничког председничког кандидата опозиције на изборима 3. априла, саопштила је ДС.

Подршка демократа само је један од корака како би Понош и званично постао заједнички кандидат коалиције окупљене око Странке слободе и правде, Народне странке и ДС, пошто се очекује да се о том предлогу до понедељка изјасне и Народна странка и Скупштина слободне Србије.

Народна странка подржала кандидатуру Поноша

Председништво Народне странке одлучило је вечерас да повуче предлог да њен први потпредседник Мирослав Алексић буде кандидат за председника Србије.

Тесном већином гласова Председништво је донело одлуку да подржи предлог Странке слободе и правде да заједнички кандидат коалиције за председника Србије буде бивши функционер Народне странке Здравко Понош.

Одлуке смо донели свесни генерацијске одговорности да се актуелни диктаторски режим под хитно пошаље у историју, као и да су саборност и јединство најважнијих опозиционих чинилаца неопходан предуслов да би се то догодило, наводи се у саопштењу.

Додаје се да ће Алексић бити прво лице Народне странке у оквиру коалиције на изборима за посланике у Скупштини Србије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here