Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Министарство просвете чека одлуку Кризног штаба како ће бити организована настава од 1. септембра, речено је Танјугу у ресорном Министарству, а директори београдских школа кажу да су спремни за нормалан почетак школске године, али и за моделе наставе које диктира епидемиолошка ситуација.

Челници школа очекују да ће о свему више знати у петак и апелују на родитеље и ђаке да сачекају реч Кризног штаба који ће донети препоруку у најбољем интересу свих.

До сада су, како кажу, од ресорног Министарства једино добили закључак по којем школе треба да поступају, односно да снажно делују на промовисању значаја вакцинације, како би се и ученици вакцинисали.

Оперативни план рада ће, бити спреман и за комбиновани модел као прошле године али као и сваке године очекују од Министарства просвете и Школске управе упутство на основу кога се опходе и приремају за 1. септембар.

Спремни смо да кренемо најнормалније на наставу, остаће прописи, дезобаријере, држање дистанце, поштовање хигијенских мера, без угрожавања слободе кретања, игре и заједништва деце – истичу представници школа.

Додају да ће се у заједништву са родитељима, у доброј организацији, уз поштовање мера, радити да се стари степен образовања очува и да се додатно унапреди.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here