Mesto za reklamu

06.05.2019.

Радови на изградњи мини-хидроцентрале на месту “Обе реке” заустављени су до даљњег, саопштено је након састанка мештана са инвеститором, представницима локалне самоуправе, полиције и правосуђа.

Након састанка који је одржан у Штрпцу, а којем су присуствовали представници Општине, грађана, компаније “Маткос групе”, Полиције Косова за регион Урошевац, Министарства за заштиту животне средине и регулаторне Канцеларије за енергију, одлучено је да се радови на изградњи мини-хидроцентрале на месту “Обе реке” зауставе до даљњег, односно док се не провери сва докумантација и папири које компанија “Маткос група” поседује.

Један од организатора протеста у Штрпцу Добривоје Стевановић за РТВ Ким каже да је народ од локалних представника захтевао обуставу изградње мини-хидроцетрале, те да им је Општина пружила подршку.

“Сада је локална самоуправа врло јасно и гласно стала на страну народа, дала подршку народу и речено је да је ова прекомерна употреба силе била ван сваке норме, па је самим тим и осуђена од стране ове локалне самоуправе. Локална самоуправа ће у наредном периоду да размотри ту правну регулативу и да поновном одлуком СО потврди забрану изградње мини-хидроцентрале на локацији `Обе реке`“, казао је Стевановић.

Он истиче да је ово један велики помак и корак унапред за стабилизацију политичке ситуације у Сиринићкој жупи.

Стевановић напомиње да ће мештани, у случају да се донесе било каква одлука која је у супротности са њиховим интересима, бранити своје реке, јер, како каже, “ако им се одузму реке, губи се смисао опстанка”.

Из Општине Штрпце је након одржаног састанка поручено да се улажу сви напори како би се ова ситуација трајно решила и како би се избегли сви даљи проблеми, а водоснабдевање места која се водом напајају из Калуђерке и Болованке текло несметано.

“Наш примарни циљ је да овај проблем решимо трајно. Општинском руководству и градоначелнику Братиславу Николићу су увек на првом месту били интереси грађана ове општине, што се показало безброј пута. У договору и заједничким снагама са становницима наше општине решаваћемо све оно сто стоји на путу бољег живота и будућности наших становника”, навели су из Опшине.

Из Општине су још једном осудили прекомерну употребу силе коју су употребили прпадници специјалних јединица полиције Косова у петак и навели да ће тражити да одговорни буду адекватно кажњени.

„Српска стварност“ / Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here