Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек каже за РТС да је направљен план, који ће почети од понедељка, како би се омасовила имунизација у Тутину, где је вакцинисано само 8,8 одсто становништва.

“Један пункт у Дому здравља није довољан да буде више од 8,8 одсто, очекујемо помоћ локале самоуправе. Морамо да обиђемо села, има 94 засеока, преко 740 километара квадратних, велика је општина треба стићи до сваког села и човека и разговарати”, наглашава Ђерлек.

Наводи да антивакцинални лоби нема никакве шансе, колико год да је јак, уколико се државни систем добро организује.

“Стратегија је да идемо по дубини, да се вакцинишу људи где живе и кад имају времена. Немогуће да човек који живи далеко испоштује термин и дође на вакцину. Кад кренемо са новом организацијом и вакциналним пунктовима из села у село, мислим да ћемо успети да поправимо резултат”, истиче државни секретар Министарства здравља.

Подсећа да је у Србији, према пресеку од суботе у 22 сата, дато више од четири милиона доза вакцина, а ревакцинисаних је 2.279.000 грађана.

“Прешли смо 42 одсто пунолетних вакцинисаних, крећемо се ка циљу, а то је да до краја јуна имамо три милиона ревакцинисаних у Србији”, каже Ђерлек.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here