Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Циљ је да се у Србији до краја јуна вакцинише три милиона грађана, каже државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек и наводи да је добра идеја председника Александра Вучића да сви грађани изнад 16 година који су вакцинисани добију додатних 3.000 динара помоћи.

Ђерлек је на К1 рекао да нико није мислио да морамо да плаћамо људе да би се вакцинисали, али да је то једна врста сатисфакције.

Навео је да и Национални комитет за имунизацију у свом акционом плану има методе мотивације и промоције вакцинације, која је добровољна.

“До сада смо постигли одличне резулате, али до тог магичног броја и постизања колективног имуинитета имамо још доста”, поручио је Ђерлек и навео да ће данас или сутра грађани бити информисани како ће функционисати исплата 3.000 динара.

Ђерек, који је и председник Националног координациног тела за имунизацију, рекао је да је до сада ревакцинисано 1.570.000 грађана, а да је прву дозу примило 2.050.000 људи.

“Далеко смо од магичног броја, биће нам потребно за два месеца још милион и по људи да био дошли до онога што желимо, што се надамо, а то је до краја јуна имамо три милиона вакцинисаних. То је око 55 одсто укупног пунолетног становништва. Урадићемо све да успемо”, рекао је Ђерлек.

Навео је да ће бити велики успех ако до 30. јуна буде три милиона ревакцинисаних, али да се ту нећемо зауставити.

“Наша прва степеница и први циљ је 55 одсто или три милиона, али морамо наставити даље до 70 или 75 одсто, идемо редом”, каже Ђерлек.

Изразио је спремност да се имунизација настави убрзаним током и навео да ће бити довољно вакцина.

“Ако је одлажемо, нећемо постићи оно што желимо, а то је да успоставимо што пре контролу над епидемијом”, рекао је Ђерлек.

Каже и да све вакцине делују на све сојеве вируса, и да ће грађани вакцинацијом бити заштићени.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here