1. 02. 2020.

Лидери Странке слободе и правде (ССП) и Демократске странке (ДС), чланица Савеза за Србију (СзС), Драган Ђилас и Зоран Лутовац сагласили су се да неки чланови тог опозиционог блока одустану од бојкота предстојећих избора и изађу на локалне изборе, пишу “Вечерње новости”.

Лист подсећа да је према незваничним информацијама готово извесно да ће на локалне изборе изаћи лидер Заједно за Србију (ЗзС), градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, и вођа демократа у Параћину и председник те општине Саша Пауновић, а могуће и председник београдске општине Стари град и функционер ССП Марко Бастаћ.

Како се наводи, “зелено светло” за ово дали су Ђилас и Лутовац, што је, међутим, изазвало негодовање у другим странкама СзС, поготово у Народној странци (НС) Вука Јеремића.

Потпредседника НС Санда Рашковић Ивић каже за “Новости” да, ако је бојкот политика СзС, онда онај ко није у томе доследан, нема шта да тражи у том блоку.

С друге стране, “Блиц” пише да је Зеленовићу Председништво СзС јуче поставило ултиматум да у року од две недеље одлучи хоће ли изаћи на изборе, односно да ће и он и његова странка ЗзС, ако се одлуче за изборе, бити избачени из Савеза.

“Сви су огорчени на Зеленовића, до пре недељу дана причао је потпуно другачију причу. Пошто не одустаје од намере да изађе на зборе у Шапцу, Јеремић је тражио да на две недеље паузира у Савезу, а да нам након тога саопшти своју одлуку. Ако остане при томе да изађе на изборе, биће искључен из СзС”, каже за лист извор из врха СзС.

Саговорник “Блица” додаје и да је “сулудо” и глупост што Зеленовић помиње и неког Сандокана и истиче да му није јасно како он мисли да победи када неће имати подршку никога из СзС.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here