Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Драган Ђилас данас је поново изабран за председника Странке слободе и правде на страначкој изборној скупштини.

Ђилас је био једини кандидат којег су предложила 104 територијална одбора ССП-а.

Поред председника, изабрани су и потпредседници те странке које је предложио Ђилас, а то су Мариника Тепић, Дејан Булатовић, Борко Стефановић, Горан Петровић и Душан Никезић.

Обраћајући се делегатима, Ђилас је рекао да програм С СП-а стаје у две речи – “интерес Србије” и додаје да их не интересује како се други понашају и шта други говоре већ да их интересује само Србија.

Наводећи да је време у којем живимо тешко и да ће одлуке које се буду доносиле бити теже, Ђилас је рекао да ће Србија и Срби, морати да заузму своје место у новој стварности која је последица рата у Украјини, да одлучимо да ли желимо да будемо део Европе или ћемо други пут у историји кренути путем изолације.

Поновио је свој став да Србија не може да буде једина европска земља која није увела рестриктивне мере према Русији.

“То што сам ја, као и већина вас против санкција, јер знамо ко од њих највише страда, у овој ситуацији није аргумент. Не можемо се одвајати од свих наших комшија”, казао је он.

Додаје да је Европа економски угрожена, а да је “мала сиромашна Србија још угроженија”.

“Уз све набројано, Србија је данас и дубоко подељена. Дубина кризе у коју смо потонули иде ка нерешивој”, каже Ђилас.

Наводећи да се Странка слободе и правде не плаши доношења тешких одлука и повлачења непопуларних политичких потеза, Ђилас каже да ће таквих потеза бити још.

Каже да се визија странке темељи на принципима државности и заштите националних интереса, на вредностима демократије и толеранције, на економском патриотизму, на заштити оних који су најугроженији.

Истиче и да око политике странке више неће правити компромисе.

“Ту грешку смо чинили у претходном периоду када смо због јединства опозиције наступали заједно са људима који не деле нашу политичку визију. Следеће изборе ћемо искористити како бисмо са грађанима разговарали о нашој политици. Због тога ћемо на њих ићи или самостално или уз подршку организација које деле наше вредности и политичке ставове”, нагласио је Ђилас.

Како каже, не могу да буду са онима који мисле да смо народ бољи од других, али ни са онима који мисле да смо гори од других, али ни са онима који мисле да нам није место у Европи, као ни са онима који сматрају да ћемо без Европске уније умирати од глади.

Додаје да желе да се у Србији другачије посматра политика, да подељена Србија почне да разговара о својој будућности.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here