Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

У Првом основном суду у Београду одржано је рочиште по тужби једног од лидера Савеза за Србију Драгана Ђиласа против заменика градоначелника Горана Весића за наводне клевете које је изнео 2017. године у једној телевизијској емисији.

Весић се на суђењу није појавио јер је, како је навео његов адвокатица Соња Савин, службено отпутовао у Брисел, тако да је само саслушан Ђилас.

Ђилас је Весића тужио због повреде части и угледа, односно клевете, када је, како је навео лидер СЗС-а, Весић у ТВ емисији изнео низ неистина о томе да су његови сарадници док је био градоначелник тукли људе, да је нелегално прибавио материјалну корист од пројекта реконструкције Булевара краља Александра…

“Весић је навео да смо ја и моји сарадници тим послом нелегално прибавили материјалну корист тврдећи да смо изабрали понуду која је скупља милијарду динара што је у то време било око десетак милиона евра”, рекао је Ђилас и нагласио да то није истина и да је изабрана најјефтинија понуда, те да је све рађено под контролом Европске инвестиционе банке која је финансирала тај пројекат.

Ђилас је навео да га текстови у којима га називају пљачкашем и лоповом вређају и утичу на мишљење великог броја грађана о њему и додао да су га грађани и на улици вређали, те да је међу њима сигурно било оних који су то радили због таквих написа.

Следеће рочиште је заказано за 6. новембар.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here