Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Председник Странке Слободе и правде Драган Ђилас у обраћању јавности изнео је низ оптужби против оних који износе неистине о опозицији. Између осталог јавно је одговорио Синиши Малом.

Ђилас је најавио да ће поднети тужбу против Милорада Вучелића, главног и одговорног уредника Вечерњих новости, због тога што, како каже, није објављен његов (Ђиласов) одговор на, неистине које је о њему изнео Синиша Мали у ауторском тексту за тај дневни лист, објављен пре седам дана.

У одговору на тај текст, упућен медијима, Ђилас негира тврдње Синише Малог да он ништа добро није урадио за грађане као градоначелник Београда и као резултате набраја – стотине деце рођене из програма вантелесне оплодње, пуна плата трудницама, помоћ за 100.000 пензионера од 20.000 динара, изграђена 45 обданишта, осам школа, четири дома здравља, три моста, асфалтирано 999,4 км улица….

Ђилас тврди да није тачна ни информације Малог да је у време власти СНС-а смањен јавни дуг, те да званични подаци показују да је дуг порастао за више од 9 милијарди евра, као и да нису тачни подаци о оствареним високим стопама раста и мањој стопи незапослености, пошто је, каже, почетком 2015. дошло до промене методологије за обрачун незапослености.

Ђилас тврди да је Мали изнео и нетачан податак о ранијем дугу града Београда од 1,2 милијарде евра, наводећи да је био три пута мањи, тачно 403 милиона евра, да је Србија била пред банкротом 2012. године, и наводи да је имала идентичан кредитни рејтинг 2012. и 2018. године.

Ђилас негира и тврдње Малог да би његов, Ђиласов план, “Србија 2020” за само шест месеци вратио Србију на пут ка банкроту, јер тај план предвиђа смањење финансирања неких капиталних пројеката, те да би Ђиласово предложено повећање плата имало за последицу повећање учешћа зарада у БДП за 1,4 процентна поена, односно удео зарада би износио 10,9 одсто.

Ђилас тврди да план предвиђа смањење привремених расхода од 700 милиона евра одустајањем од пројеката попут националног стадиона (250 милиона евра), пруге Баја-Суботица-Сегедин (120 милиона евра) или набавке ИТ опреме и видео надзора вредног 120 милиона евра…

Ђилас је у опширном одговору на текст Малог поновио предлоге изнете у плану који је јавно представио – о повећању трајних прихода од 400 милиона евра опорезивањем кладионица и казина, као и повећањем акциза на цигарете, смањење пореза и доприноса, повећање расхода за плате лекара, професора, васпитачица, медицинских сестара и техничара, уз тврдњу да план има позитиван ефекат на буџет од чак 700 милиона евра.

„Српска стварност“ / РТВ, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here