Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Наш најбољи тенисер Новак Ђоковић говорио је данас у Лондону о чињеници да по тренутним америчким законима не може да наступа на четвртом гренд слему сезоне Ју-Ес опену. Ђоковић је подсетио на чињеницу да амерички тенисер Тенис Сандгрен такође није вакцинисан против корона вируса, али да за њега не важе правила као за стране држављане.

Сандгрен је јавно подржао Новака и критиковао Владу САД, а Ђоковић је открио да је комуницирао са Американцем у претходним данима.

“Дописивао сам се са њиме пре неколико дана, захвалио му се на подршци коју ми је пружио у јавности у овој ситуацији. Оно што је он рекао је потпуно логично. Ако је невакцинисаним играчима забрањено да учествују на том турниру, онда би то правило требало да важи за свакога. Не видим у чему је медицинска логика да он може да игра јер је држављанин САД, иако није вакцинисан, а мени је то право ускраћено. Када бих имао америцку ‘зелену карту’ или пасош, мени би било омогућено да играм. Ако то можда има неке политичке логике… Ја радије у то не бих улазио, и сами можете да закључите зашто”, рекао је Ђоковић на Вимблдону.

Освајач 20 гренд слем трофеја поновио је да би волео да игра у Њујорку.

“Гренд слемови су такмичења која се највише рачунају у овом делу моје каријере, они заслужују моју посебну пажњу. Али, добро, ако не будем имао шансу да играм тамо, неће бити смак света, идемо даље. Ја сам тренутно усредсређен само на овај турнир”, истакао је Новак.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here