1. 01. 2021.

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, броји дан по дан до краја карантина пред почетак Аустралијан опена.

Ђоковић је смештен у Аделајду, заједно са петоро најбољих тенисерки и тенисера света, за разлику од осталих играча који су у Мелбурну.

Ђоковић је права атракција у Аустралији за српску дијаспору, готово свакога дана се испред хотела у ком се налази окупља велики број наших људи са жељом да поздрави Новака и олакша му карантинске дане.

„Недостаје ми слобода. Прво што ћу урадити у петак ујутру је да одем до парка и да тамо останем сат времена. То желим. Недостаје ми да будем слободан, да могу да прошетам“, рекао је Новак за аустралијске медије.

Ђоковић је посебно поменуо људе који га свакодневно посећују.

„Долазиле су породице са децом, играли су тенис испред мог балкона, било је људи и из Србије и из Аустралије. Досад ми је лепо искуство у карантину, иако је све другачије и нико не воли да је затворен у соби 14 дана“, рекао је Ђоковић.

Новак је изазвао велику буру у Аустралији писмом у коме је од организатора покушао да издејствује боље услове за играче који су у Мелбурну, али у томе није успео.

„Ми овде у Аделајду имамо много више среће него они у Мелбурну, имамо више сати да проведемо напољу, на терену, свежем ваздуху и зато не могу да се буним“, истакао је Ђоковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here