Mesto za reklamu

13.06.2020.

Организациони одбор регионалног спортског догађаја донео је одлуку да се 27. и 28. јуна највеће тениске звезде у региону ипак неће окупити у Црној Гори. Задар је спреман да угости учеснике тениског каравана „Адриjа тур“ и најбољег играча света.

„Недељама уназад смо покушавали да пронађемо начин да све организујемо и приредимо спектакл за све љубитеље спорта. Изазова је било више, почев од чињенице да грађани Србије нису на списку Института за јавно здравље Црне Горе и самим тим не можемо да путујемо у Црну Гору. Надали смо се да ће ова мера бити промењена, али то се још није десило. То је непремостива препрека јер је број чланова нашег тима велики, а без њих нисмо у могућности да све техничке детаље беспрекорно спроведемо. Наша идеја је била да играмо на шљаци, која би само за ту прилику била увезена и постављена на атрактивној локацији у једном од приморских градова, као и да све пратеће детаље – трибине, конструкције и друге елементе донесемо и поставимо, а све због строгих стандарда који пратимо“, казао је директор турнира Ђорђе Ђоковић, преноси „Спорт клуб“.

„Уз све то било је потребно да организујемо долазак судија, линијских судија, пратећег особља, бројних стручних лица. Такође, треба знати да су и други бројни детаљи везани за организацију једног оваквог догађаја, а које немамо на располагању у Црној Гори и то отежава приређивање ’Адрија тура’ на очекиваном нивоу. Али, то једноставно сада није могуће и зато смо одлучили да донесемо одлуку о отказивању турнира у овој држави, јер времена за чекање више немамо“, нагласио је.

„Уверени смо да ће се прилике променити и да ће у неком наредном периоду Црна Гора бити наш домаћин. Молимо све актере да се уздрже од политизације ове одлуке јер тиме само наносимо штету не само спорту, већ и нашој идеји да промовишемо добре вриједности, фер плеј, хуманитарни рад и заједништво у читавом региону“, изјавио је Ђорђе Ђоковић.

Новак Ђоковић и његов организациони тим планирао је да се 27. и 28. јуна у Црној Гори одржи трећи турнир, након београдског и задарског.

Петар Мирић из Организационог одбора турнира у Задру, који је на програму наредног викенда, како наводе медији, чуо је да је Црна Гора – отказана.

„У Задар долази најбољи светски тенисер који ће се уз пратњу наших најбољих играча представити задарској публици. Овај ’Адриjа тур‘ је идеја Новака Ђоковића. Београд, Бањалука, Задар и Црна Гора, где је турнир, ипак, колико могу да чујем, отказан“, казао је Мирић.

Задар и хрватска публика са усхићењем очекују мечеве Ђоковића, Чилића, Ћорића…

„Напомињем како Ђоковић игра само на великим турнирима и готово га је немогуће видети уживо негде другде. Мало градова се тим може подичити и зато посета мора да буде велика. Позивам све да дођу да поздраве Ђоковића и да на делу виде мајсторије великана тениског спорта“, закључио је Мирић.

„Адрија тур“ је почео јуче у Београду, а поред Ђоковића од свјетских асова, играју Доминик Тим, Александар Зверев и Григор Димитров.

Јуче је објављено да ће се у Бањалуци одржати турнир 3. и 4. јула.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here