Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић потврдио је учешће на три прва турнира у првом делу пролећне сезоне. Наредна три турнира на којима ће наступити најбољи српски тенисер су Мастерси у Мајамију и Монте Карлу и Србија опен, који се ове године враћа у Београд.

На Мастерсу у Мајамију Ђоковић ће пробати ове године да седми пут у каријери тријумфује на Флориди где је титуле освајао 2007, 2011, 2012, 2014, 2015 и 2016. године.

Тиме би постао апсолутни рекордер турнира по освојенин титулама, а тренутно то звање, са шест освојених пехара, дели са некадашњим својим тренером Андреом Агасијем.

Мастерс у Мајамију, који се није играо прошле године због панедемије вируса корона, играће се од 24. марта до 4. априла.

На последњем издању мастерса на Флориди Новак је елиминисан у четвртфиналу од Роберта Баутисте Агута, па ће сада српски ас имати шансу да надмаши тај резултат и додатно поправи салдо на АТП листи.

После Мајамија почиње део сезоне на шљаци и Ђоковић је најавио да ће заиграти на турниру у Монте Карлу који почиње 11. априла.

Ни овај турнир се није играо у 2020. години, а на такмичењу пре тога светски број један је изгубио у четвртфиналу од Данила Медведева. Иначе, Новак је два пута био победник у Монаку.

Најбољи тенисер света је најавио и учешће на Србија опену, турниру из категорије 250, који ће се послије девет година паузе играти у Београду у априлу. На овом турниру Ђоковић је учествовао четири пута од 2009. до 2012. и победио два пута.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here