Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, пласирао се у треће коло Аустралијан опена победом над Френсисом Тијафоом у четири сета – 6:3, 6:7 (3), 7:6 (2), 6:3.

Ђоковић није пружио игру какву смо очекивали, али је савладао Американца Тијафу, за кога се очекивало да ће му пружити снажан отпор.

Новак је меч решио тек у тај-брејку трећег сета. У четврти је ушао са предношћу од 2-1 у сетовима, био је много растерећенији, па је и привео дуел крају.

Најбољег тенисера света у наредном колу чека бољи из дуела Рејли Опелка – Тејлор Фриц.

Ђоковић је добро отворио меч и већ у првом сервис гему противника успео је да дође до брејка. Тијафо је у наредном имао шансу да врати изгубљено, али је српски тенисер спасао две брејк лопте и повео са 3:0.

До краја сета видели смо још два брејка. Новак је прво изгубио предност стечену на старту, а потом је одмах дошао до исте и резултатом 6:3 повео је са 1-0.

У другом сету видели смо велики борбу. Тијафо је знатно подигао ниво игре, Ђоковић није имао ниједну брејк лопту и победника је одлучио тај-брејк.

Американац је био нешто бољи, српски тенисер деконцентрисан, и после сат и по времена резултат на семафору био је 1-1.

Трећи сет био је кључан. Најбољи тенисер света играо је боље, доминирао је, али је Американац некако успевао да се извуче и поново избори тринаести гем.

Овога пута Ђоковић је био бољи у тај-брејку (7:2) и дошао је до предности од 2-1.

У четвртом периоду игре Новак је кључни брејк направио у седмом гему, потом му је и у деветом одузео сервис, па је са 6:3 добио последњи сет.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here